← Terug naar programma overzicht

Koop
hier je
kaartjes

OVERIG

EXPOSITIE

THEATER

MUZIEK

WORKSHOPS

Woorden leven - Boekenclub 2.0 o.l.v. schrijver Sinan Çankaya

◾ Datum:

23.3.2022

◾ Tijd:

19:59

◾ Locatie:

MAQAM

◾  

Gratis

Heb jij een liefde voor literatuur en schrijven, heb je niet alleen de behoefte om te lezen maar ook met anderen te discussiëren en kom jij uit Amsterdam (Nieuw) West? Meld je dan aan!
No items found.

Heb jij een liefde voor literatuur en schrijven, heb je niet alleen de behoefte om te lezen maar ook met anderen te discussiëren, ben je tussen de 20 & 28 jaar oud en kom jij uit Amsterdam (Nieuw) West? Meld je dan aan voor ‘Woorden Leven’. 23 maart 2022 starten we met een nieuwe groep o.l.v. van schrijver Sinan Çankaya. Interesse? Meld je nu aan!

OVER WOORDEN LEVEN:
In een serie van 8 bijeenkomsten gaan we met jonge Amsterdammers (non-)fictie schrijven over de onderwerpen identiteit, in/uitsluiting, politiek en diversiteit. Elke bijeenkomst lezen we boeken en schrijven we onze eigen verhalen. Ook vertellen bekende schrijvers over de totstandkoming van hun boeken. Deze verhalen delen we tijdens een slotbijeenkomst in cultureel centrum Maqam in Amsterdam-West. Het doel van het project is tweeledig: leren schrijven, wat ook altijd beter leren denken betekent. En kennisverwerving over identiteit, politiek en in/uitsluiting.

AANMELDEN:
Ben jij tussen de 20 en 28 jaar oud, woon je of ben je opgegroeid in Amsterdam-(Nieuw) West en heb je interesse in het schrijven en lezen van (non-)fictie dan zijn we op zoek naar jou. We willen graag nieuwe stemmen een kans bieden.

Opdracht 1: Je kunt je aanmelden door ons een korte motivatie te sturen. Waarom wil je meedoen? Wat is je ervaring met schrijven & lezen? En ben je beschikbaar op onderstaande woensdagavonden?
Opdracht 2: Daarnaast schrijf je een mini-essay van 500 woorden, waarin je reageert op de stelling: Ik bezit mijn identiteiten niet, ze bevinden zich tussen mij en anderen in.

Interesse? Meld je nu aan! En mail de bovenstaande motivatie en mini-essay naar wdevries@meervaart.nl vermeld ook je telefoonnummer, geboortedatum en adresgegevens in de mail. Aanmelden kan tot 13 maart 2022. Deelnemers worden geselecteerd op basis van de motivatiebrief, betrokkenheid en het essay van 500 woorden. Er is ruimte voor 8 tot 12 deelnemers in totaal.  

DATA:
23 maart | bijeenkomst 1     tijd: 19 – 21 uur
6 april | bijeenkomst 2    tijd: 19 – 21 uur
20 april | bijeenkomst 3    tijd: 19 – 21 uur
4 mei | bijeenkomst 4    tijd: 17 – 19 uur
18 mei | bijeenkomst 5    tijd: 19 – 21 uur
1 juni | bijeenkomst 6    tijd: 19 – 21 uur
15 juni | bijeenkomst 7    tijd: 19 – 21 uur    
22 juni | slotbijeenkomst    tijd: 19 – 21 uur

LOCATIE:
Alle bijeenkomsten zijn in MAQAM in Bos en Lommer (Jan van Schaffelaarplantsoen 2 Amsterdam). MAQAM is een creatieve ruimte voor Amsterdammers; buurtbewoners, talent en creatieven in hartje Kolenkit. Het programma bestaat uit concerten, tentoonstellingen, repetities, workshops en masterclasses op het gebied van muziek, woordkunst en fotografie.

OVER SINAN:
Sinan Çankaya is cultureel antropoloog en schrijver. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar diversiteit binnen de politieorganisatie (Buiten veiliger dan binnen, 2011). Daarna deed hij onderzoek naar etnisch profileren (De controle van marsmannetjes en ander schorriemorrie, 2012). Ook schreef hij maandelijks voor De Correspondent. Momenteel werkt Çankaya als universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij won de Jan Hanlo essayprijs en de Sociologische Bril met zijn boek ‘Mijn ontelbare identiteiten’.

MOGELIJK GEMAAKT DOOR:
Het Amsterdams Andalusisch Orkest, Gemeente Amsterdam (stadsdeel West) en Meervaart Studio

Schrijf je in!
+

Bedankt, je aanvraag is verzonden!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Gerelateerd aan dit programma
+
Zo bereik je ons →