← Terug naar programma overzicht

Koop
hier je
kaartjes

OVERIG

EXPOSITIE

THEATER

MUZIEK

WORKSHOPS

Tweedaags festival Dark Moon

◾ Datum:

11.6.2022

10 t/m 11 juni

◾ Tijd:

10:06

◾ Locatie:

MAQAM

◾  

Vanaf €4

Duik tijdens het tweedaags festival Dark Moon op 10 en 11 juni dieper in de tentoonstelling Dark Moon: Tales of the Afro-Turkish Diaspora van Ahmet Polat.
No items found.

Duik tijdens het tweedaags festival Dark Moon op 10 en 11 juni dieper in de tentoonstelling Dark Moon: Tales of the Afro-Turkish Diaspora van Ahmet Polat. Door middel van een reeks inspirerende activiteiten komen we meer te weten over de Afro-Turkse diaspora en het veelzijdige erfgoed van Turkije.

Op 10 juni verkennen we de grenzen van communicatie via de collectieve praktijk van het drinken en lezen van Turkse koffie. Op 11 juni organiseren we een optreden, lezing en collectieve wandeling naar Galerie Mercatorplein.

Programma

Tijdens de coffee reading op 10 juni verkennen we de grenzen van communicatie via de collectieve praktijk van het drinken en lezen van Turkse koffie.

De lezing vindt plaats in de creatieve ruimte MAQAM en wordt begeleid door Ahmet Polat en drie gasten van de Africans' Culture and Solidarity Society.

Doe mee ​​op 10 juni van 18.00 - 20.00 uur bij MAQAM in Amsterdam-West.

Op 11 juni organiseren we een reeks inspirerende activiteiten op het Mercatorplein in Amsterdam.

Geïnspireerd door het Afro-Turkse Dana Bayram Festival (kalverenfestival), nieuw leven ingeblazen en gepromoot door de Africans' Culture and Solidarity Society, begint dit evenement met een collectieve wandeling van MAQAM naar het Mercatorplein. Daarna houden we een inspirerende lezing over de tentoonstelling Dark Moon, gevolgd door een concert geïnspireerd op de iconische Turkse zangeres Esmeray Diriker (1949-2002) door het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Doe mee ​​op 11 juni van 14.00 - 16.00 uur op het Mercatorplein. De wandeling start om 14.00 uur vanaf MAQAM in Amsterdam-West naar Mercatorplein.

Prijs

  • €7 Coffee reading
  • €4 Coffee reading (studenten)
  • €0 Mercatorplein festival

Foto © Ahmet Polat.

Schrijf je in!
+

Bedankt, je aanvraag is verzonden!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Gerelateerd aan dit programma
+
Zo bereik je ons →