← Terug naar programma overzicht

RSVP

Koop
hier je
kaartjes

OVERIG

EXPOSITIE

THEATER

MUZIEK

WORKSHOPS

Dark Moon: Een tentoonstelling organiseren

◾ Datum:

13.4.2022

◾ Tijd:

19:00

◾ Locatie:

MAQAM

◾  

Gratis

Heb je altijd al willen weten hoe het is om een tentoonstelling te organiseren? Vanuit fotografiemuseum Foam zijn wij op zoek naar enthousiaste jongeren tussen de 17 en 24 jaar die samen met ons de tentoonstelling Dark Moon op het Mercatorplein in Amsterdam-West willen cureren!
No items found.

Dark Moon: Co-curatie

Heb je altijd al willen weten hoe het is om een tentoonstelling te cureren? Vanuit fotografiemuseum Foam zijn wij op zoek naar enthousiaste jongeren tussen de 17 en 24 jaar die samen met ons de tentoonstelling Dark Moon op het Mercatorplein in Amsterdam-West willen cureren! In samenwerking met Studio Polat zullen er vanaf midden mei over een periode van 6 weken foto's worden tentoongesteld die het verhaal van de Afro-Turkse gemeenschap belichten.  


Sinds 2005 heeft fotograaf Ahmet Polat een groot archief aan beeldmateriaal verzameld van de Afro-Turkse gemeenschap, een gemeenschap die gevestigd is in verscheidene dorpen aan de westkust van Turkije. Het verhaal van de Afro-Turken en het slavernijverleden in Turkije is zwaar onderbelicht, zowel in Turkije evenals daarbuiten. Ook binnen de gemeenschap zijn nog veel vragen over geschiedenis en identiteit onbeantwoord. Door de Afro-Turkse gemeenschap inclusief hun dagelijks leven en tradities voor de lens te plaatsen, wil Ahmet Polat in samenwerking met de vereniging van Afro-Turken in Izmir dit onderbelichte verhaal naar buiten brengen op internationaal niveau.


Veel mensen in Nederland zullen waarschijnlijk nooit van het bestaan van de Afro-Turken gehoord hebben.

Hoe kunnen foto’s het verhaal van de Afro-Turkse gemeenschap vertellen? Welke informatie mag hierbij in de tentoonstellingstekst niet ontbreken voor het publiek?

Dit zijn vragen die we samen met anderen willen beantwoorden. Daarom organiseert fotografiemuseum Foam een workshop om samen met een klein groepje jongeren tussen de 17 en 24 de tentoonstelling Dark Moon te cureren en klaar te maken om te presenteren op het Mercatorplein.

In deze workshop van 2 dagen tijd vertelt Ahmet Polat je meer over zijn project Dark Moon, leert de curator van Foam je hoe een tentoonstelling wordt gecureerd en bepaal jij met anderen de eindselectie van Dark Moon!  


Wanneer?

13 April 19:00 - 21.30 - introductie dag

16 April 12:00 - 16:00 - workshop dag


Waar?

MAQAM

De workshops zijn kosteloos.

Wil je meedoen? Stuur dan een korte mail met wat informatie over jezelf naar incisu@foam.org.

Schrijf je in!
+

Bedankt, je aanvraag is verzonden!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Gerelateerd aan dit programma
+
Zo bereik je ons →