← Terug naar programma overzicht

RSVP

Koop
hier je
kaartjes

OVERIG

EXPOSITIE

THEATER

MUZIEK

WORKSHOPS

Museumnacht in MAQAM

◾ Datum:

5.10.2022

◾ Tijd:

19:00

◾ Locatie:

MAQAM

◾  

Gratis

Museumnacht i.s.m. UD Festival & Amsterdams Kleinkunst Festival
No items found.

Expositie: Ali, mijn vriend
Fotograaf Guus Dubbelman (Arnhem, 1957) heeft zijn rijke carriere te danken aan zijn ontmoeting met Muhammed Ali. Op achttienjarige leeftijd kwam hij Muhammed Ali in Nederland tegen en bouwde een bijzondere band op met de grootste sporter van de 20ste eeuw. Hij volgde hem op plekken op de wereld. De gym, thuis, onderweg en tijdens zijn gevechten in de ring. Muhammed Ali was een poet, familieman, icoon en een groot sportman die generaties heeft geinspireerd. In 2020 bracht Guus Dubbelman samen met journalist Erik Dijkstra een fotoboek boordevol verhalen uit. Het boek 'Ali was mijn vriend' ontving ovende recensies. De tentoonstelling 'Ali, onze vriend' bouwt voort op de betekenis van Muhammed Ali anno nu in hartje Kolenkitbuurt. MAQAM opent haar deuren voor deze unieke inkijk in het leven van Muhammed Ali en zijn relatie met Guus Dubbelman.

In het nagesprek gaan local hero Said Bensalam en Guus Dubbelman met elkaar in gesprek. Bensalam staat bekend om zijn maatschappelijke projecten voor de mensen in de buurt. Waar hulp nodig is, staat Said op. Zijn gevechten in de ring, het harde leven als nachtportier en zijn gevoel voor de zwakken maakt hem een sterke persoonlijkheden. In 'Boksen door het leven' gaan zij samen in op de erfenis van Muhammed Ali en wat deze grote sporter voor hen heeft betekend. Het publiek stelt vragen, luistert aandacht naar het gesprek tussen deze liefhebbers van Muhammed Ali.

Concert
Een magische samenwerking van vorig jaar, wordt nog eens overgedaan. Het Amsterdams Kleinkunst Festival en het Amsterdams Andalusisch Orkest bundelen opnieuw hun krachten. Zanger en cabaretier Flip Noorman betreedt het podium hij won in 2014 de AKF Sonneveldprijs en speelt sindsdien door heel Nederland met eigen werk, aangevuld met werk van Tom Waits en Leonard Cohen. Ook werd hij twee keer genomineerd voor de prestigieuze Annie M. G. Schmidtprijs. Samen met het AAO arrangeerde Noorman zijn liedjes voor ud, viool, piano, gitaar en percussie. Laat u verrassen tijdens deze eenmalige, unieke voorstelling! Artiesten zijn onder meer Flip Noorman, Mehmet Polat, Vera van der Bie en Alper Kekec.


Afterparty
DJ Disco Arabesquo draait platen uit zijn rijke collectie uit Noord-Afrika en Midden-Oosten. Hij verbindt Afro Amerikaanse jazz met de modern klassieke musici uit de gloriejaren van de Arabische muziek. Zijn stijl is ambachtelijk, eclectisch en swingend. Laat je meeslepen door zijn keuzes en dans op platen die iedereen zou willen hebben.

Tijden:
19.00-01.00 Expositie Ali, mijn vriend- Guus Dubbelman

20.30-21.30 Nagesprek Guus Dubbelman & Said Bensalam

22.00-22.45 Concert

00.00-01.00 Afterparty Disco Arabesquo

Schrijf je in!
+

Bedankt, je aanvraag is verzonden!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Gerelateerd aan dit programma
+
Zo bereik je ons →