← Terug naar programma overzicht

RSVP

Koop
hier je
kaartjes

OVERIG

EXPOSITIE

THEATER

MUZIEK

WORKSHOPS

Kleinkunst voorstelling: Held in Blauw van Frédérique Arnold

◾ Datum:

30.6.2023

◾ Tijd:

18:00

◾ Locatie:

The Villy

◾  

Een kleinkunstvoorstelling van Frédérique Arnold over de effecten van een uitzendingop het thuisfront. Wat is de keerzijde van een heldendaad?
No items found.

Stap in een wereld waar kunst, cuisine en krachtige verhalen samenkomen om een onvergetelijke ervaring te creëren. In samenwerking met The Villy en Frédérique Arnold organiseren we een kleinkunstvoorstelling en verrukkelijk drie gangen diner. Kom naar een betoverende kleinkunstvoorstelling getiteld ”Held in Blauw”.

HELD IN BLAUW
Een kleinkunstvoorstelling van Frédérique Arnold over de effecten van een uitzending
op het thuisfront. Wat is de keerzijde van een heldendaad?

Helden. We kennen ze allemaal. Maar hoe word je een held? Kies je daar zelf voor of zetten anderen je op die sokkel?

In deze kleinkunstsolo onderzoekt Frédérique de fascinatie voor de grootste held in haar leven: haar vader. Een ex-militair en uitgezonden als blauwhelm naar
Bosnië in de jaren 90. Held in Blauw is een zoektocht naar het verheerlijken van eenheldendaad, maar bovenal de effecten daarvan op jezelf. Een oproep om niet langer te zwijgen, maar een vraag te stellen. Met liedjes, verhalen en anekdotes wordt het publiek onderdeel van dit persoonlijke verhaal gekoppeld aan een grote verzwegen geschiedenis.


Concept | Tekst | Spel: Frédérique Arnold
Compositie: Bob Tonglet
Pianist: Bob Tonglet
Regie: Lotte Middendorp
Dramaturgisch advies: Laura Simonse (Karavaan Festival, Alkmaar)
PR beeld: Anne van Zantwijk
Trailer: Remi Walsarie

‘Met haar enthousiaste vertelstijl, lieve liedjes en slim gebruik van geluidsopnames
pakt Arnold het publiek schijnbaar moeiteloos in’ Theaterkrant over Held in Blauw

Timetable

18:00-20:15 – Diner (gang 1&2) in The Villy

20:15-20:30 – Naar Maqam

20:30 – 21:15 – Voorstelling in Maqam

21:15 – 23:00 – Desert (laatste gang) & nagenieten in The Villy

Biografie

Frédérique Arnold (1990) komt als Brabantse naar Amsterdam om de bachelor en master Theaterwetenschap te studeren. Naast haar theoretische studie ontwikkelt ze zich op de planken. Haar roots liggen in musical, zo volgde ze lessen aan de MusicAllFactory in Tilburg. De laatste jaren heeft ze zich gericht op kleinkunst en volgt ze in 2015/2016 een deeltijdopleiding (Tweede Fase) aan de Koningstheaterakademie in ’s-Hertogenbosch. In 2021 staat ze met haar nieuwste solovoorstelling ‘Held in Blauw’ in de kwartfinale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Eerder dat jaar staat ze met dezelfde voorstelling op Karavaan Festival, Grazende Zwaan Festival en speelt ze 2 weken aaneensluitend in het TapasTheater in Amsterdam. In 2018 wint ze Puck’s Talent Cabaret in Huis van Puck te Arnhem en speelt ze haar kleinkunstsolo ‘Nog maar een meisje’ op het Amsterdam Fringe Festival in Comedy Café Amsterdam. Daarnaast staat ze o.a. in de halve finale van het 28ste Groninger Studenten Cabaret Festival, wint ze bij het Utrechts Cabaret Festival 2014 de Persoonlijkheidsprijs en staat ze in de finale van het Schager Cabaret Festival 2015. Sinds december 2016 is Frédérique te boeken voor huiskameroptredens via HKtheater.

Naast freelance optredens als kleinkunstenares, is ze actrice bij TG Koek & Ui (theatervoorstellingen voor 4+), in te huren als voice-over en presenteert Frédérique o.a.
voor YES! We Connect. Sinds maart 2018 is ze aangesloten bij Bukman Management.

Extra Informatie

De jury van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2021 schreef over Held in Blauw;
In haar voorstelling brengt Frederique een ode aan haar vader. In haar jeugd werd hij als militair naar Bosnië gestuurd. Met liedjes, verhalen en anekdotes krijgen wij als publiek een beeld van hoe het voor haar als klein meisje was om op te groeien in een gezin waar de vader vaak van huis was en de spanning over zijn lot voelbaar was. Een mooie kapstok om een persoonlijk verhaal aan een grote verzwegen geschiedenis te koppelen.

Frederique heeft een energieke uitstraling, een hoge gunfactor, staat stevig op het toneel, heeft een prima zangtechniek en weet in rust een zwaar onderwerp over het voetlicht te brengen.

Het thema is verwant aan een tragisch deel van onze geschiedenis waar mensen liever over zwijgen. Is Frederique in staat dat grote thema van zwijgen en de effecten op de achterblijvers meer invoelbaar te maken.

* Dutch event*

30 juni - 18:00 - 23:00

The Villy Rhapsody

Locatie

The Villy Rhapsody Bos en Lommerplein 302
Amsterdam, 1061CW Nederland+ Google Maps

Organisatoren

The Villy, MAQAM & Frédérique Arnold

Schrijf je in!
+

Bedankt, je aanvraag is verzonden!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Gerelateerd aan dit programma
+
Zo bereik je ons →