← Terug naar programma overzicht

RSVP

Koop
hier je
kaartjes

OVERIG

EXPOSITIE

THEATER

MUZIEK

WORKSHOPS

Jan Wouter Oostenrijk - Traveling East tour 2022

◾ Datum:

29.4.2023

◾ Tijd:

19:00

◾ Locatie:

MAQAM

◾  

Gratis

Jan Wouter is een gitarist met een bijzonder verhaal. Vanuit zijn passie voor de Arabische wereld ontwikkelde hij muziek met eigen gebouwde gitaren waarmee hij geënt op traditie microtonale klanken succesvol weet te integreren met jazz, blues en roots.
No items found.

Jan Wouter Oostenrijk (JWO) studeerde af als improviserend gitarist aan het conservatorium van Amsterdam en behaalde zijn master in Rotterdam. Hij kreeg de “Gouden Notenkraker” award voor zijn bijdrage aan de Nederlandse live muziek met de NL/Marokkaanse band Raïland in 1996.

Afgelopen decennia verwierf hij internationale bekendheid met vernieuwende cross-overs als Sharqi Blues and Maghreb Jazz. Jan Wouter toerde met zijn band in Europa, Marokko, Algerije, Tunesie, Egypte en Soedan en bracht 5 albums uit.

Voor zijn album laatste album We are connected heeft Jan Wouter extra fretten tussen de gewone fretten op de hals van de gitaar aangebracht, zodat het instrument ook kwarttonen kan spelen zoals we dat tegenkomen in Noord-Afrikaanse muziek en Midden- Oosters maqam spel.

In de westerse muziek is de halve toon de kleinste afstand tussen de tonen, denk maar aan de witte en de zwarte toetsen van de piano. Kwarttonen liggen daar nog weer tussen in.

VPRO Vrije Geluiden https://www.vpro.nl/vrije-geluiden/lees/artiesten/jan-wouter-oostenrijk.html

Kwarttoon Gitaar   https://youtu.be/D1Gol6YYjB4

Foto gemaakt door Johan Visschedijk

De Nederlandse Traveling East tour van Jan Wouter Oostenrijk is mede tot stand gekomen dankzij bijdragen van het Norma fonds, AFK fonds en het Fonds voor Geld- & Effectenhandel.Schrijf je in!
+

Bedankt, je aanvraag is verzonden!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Gerelateerd aan dit programma
+
Zo bereik je ons →