← Terug naar programma overzicht

Koop
hier je
kaartjes

OVERIG

EXPOSITIE

THEATER

MUZIEK

WORKSHOPS

Mehmet Polat Quartet

◾ Datum:

16.4.2022

◾ Tijd:

8:30

◾ Locatie:

MAQAM

◾  

€10

Mehmet Polat is een meester ud speler, componist, ensemble leider en solist die inmiddels vele internationale tours op zijn naam heeft staan. Samen met drie fantastische jazz muzikanten speelt de kwartet deze culturele mix in een jazz sound.
No items found.

Mehmet Polat is een meester ud speler, componist, ensemble leider en solist die inmiddels vele internationale tours op zijn naam heeft staan. Van Afrika tot India, Perzië tot de Balkan, van modern tot jazz, hij combineert verschillende muziekstijlen met zijn Alevi spirituele, Anatolische volks- en Ottomaans klassieke muziekachtergrond.

Via improvisatie, eigen composities en zijn blik op de verscheidenheid van muziekstijlen is Mehmet constant op zoek naar nieuwe muzikale paden en inspiratie. Na vele jaren van onderzoek, heeft hij een eigen techniek ontwikkeld om verder te kunnen kijken dan de beperkingen van zijn eens zo traditionele instrument.

Met zijn nieuwe techniek voor de linkerhand speelt hij meer moderne en verder ontwikkelde muziekstukken. Ook heeft hij een eigen ud ontwikkeld met twee extra bassnaren om de reikwijdte en functie van zijn instrument te vergroten.

Samen met drie fantastische jazz muzikanten speelt de kwartet deze culturele mix in een jazz sound.

Mehmet Polat Quartet


Mehmet Polat, ud & compositions

Adrian Moncada, piano

Daniel van Huffelen, bass

Nikos Tessalonikefs, drums


Link naar debuut concert:
https://youtu.be/u0bFo3dF8nY  

Schrijf je in!
+

Bedankt, je aanvraag is verzonden!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Gerelateerd aan dit programma
+
No items found.
Zo bereik je ons →