← Terug naar programma overzicht

RSVP

Koop
hier je
kaartjes

OVERIG

EXPOSITIE

THEATER

MUZIEK

WORKSHOPS

Gülşah Ayla Bayrak: The Start of Something

◾ Datum:

18.6.2023

04/02/2023 - 18-06-2023

◾ Tijd:

9:53

◾ Locatie:

MAQAM

◾  

Gratis

Hoe wordt het Oriëntalisme vertegenwoordigd in ons dagelijks leven?
No items found.

Hoe breng je de ervaring van Oriëntalisme over via beelden? En hoe wordt het vertegenwoordigd in ons dagelijks leven? In The Start of Something wil kunstenaar Gülsah Ayla Bayrak (België, 1997) deze vragen beantwoorden door de ervaring, emotie en het idee van Oriëntalisme te vertalen in beelden, performances en objecten. Bayrak laat zich inspireren door schilderijen en gebruikt collages of ensceneringen om onverwachte lagen aan haar beelden toe te voegen. Door pop- en internetcultuur te combineren met culturele symbolen ontstaat een nieuwe beeldtaal. Haar werk nodigt de kijker uit om een plaats te verkennen waar Oost en West elkaar als gelijken ontmoeten: Eurazië.


Meer informatie over de tentoonstelling staat hier: https://www.foam.org/nl/events/gulsah-ayla-bayrak


Je bent op zaterdag 4 februari tussen 13.00-15.00 van harte welkom bij de feestelijke opening van The Start of Something, in aanwezigheid van de kunstenaar.


-


De tentoonstelling Gülşah Ayla Bayrak - The Start of Something is onderdeel van Kısmet, een meerjarig project dat zich richt op de Turkse beeldcultuur door middel van onderzoek, outreach en tentoonstellingen, georganiseerd door Studio Polat en Foam. Kısmet probeert te verbeelden wat het betekent om Turks te zijn.

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Kleugramma.

Foam wordt ondersteund door de VriendenLoterij, Foam Members, De Brauw Blackstone Westbroek, de VandenEnde Foundation en de Gemeente Amsterdam.

Schrijf je in!
+

Bedankt, je aanvraag is verzonden!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Gerelateerd aan dit programma
+
Zo bereik je ons →