← Terug naar programma overzicht

Koop
hier je
kaartjes

OVERIG

EXPOSITIE

THEATER

MUZIEK

WORKSHOPS

Pasen & Ramadan: vasten als wereldwijde traditie

◾ Datum:

7.4.2022

◾ Tijd:

18:15

◾ Locatie:

MAQAM

◾  

€7,50

Omdat de Ramadan en de christelijke vastentijd elkaar overlappen dit jaar, is het thema vasten hét uitgangspunt voor een ontmoeting op 7 april. We gaan met elkaar in gesprek over de verschillende opvattingen over vasten, maar ook van niet-gelovigen.
No items found.

Een maand zonder social media, stoppen met vlees eten of niet meer met het vliegtuig op vakantie. Korter douchen of in ijskoud water leren zwemmen. Intermittent fasting of nu toch echt maar vegan. Je stopt of begint ergens mee, omdat dat een goed idee is; voor jezelf, voor de wereld of voor je portemonnee. Terwijl het best moeilijk kan zijn om afstand te nemen van je eigen gewoontes.

In religieuze tradities is dit waar vasten voor bedoeld is: een ritueel om dichterbij jezelf en/of dichterbij God te komen. Letterlijk ruimte maken in je agenda, in je lijf en in je portemonnee om te bepalen waar je staat in het leven en na te gaan wat je belangrijk vindt.

Omdat de Ramadan en de christelijke vastentijd elkaar dit jaar overlappen, is het thema vasten hét uitgangspunt voor een ontmoeting op 7 april. We gaan met elkaar in gesprek over de verschillende opvattingen over vasten, maar ook van niet-gelovigen. Waar zou jij mee willen, of misschien wel moeten stoppen, om dichterbij jezelf te komen?  

Over de avond

De avond start in de Westerkerk waar Herman Koetsveld en Enis Odaci in gesprek gaan over de christelijke en islamitische opvattingen over vasten. Daar gaan we ook met elkaar in gesprek over het thema.

We starten de avond zonder een maaltijd, om aan te haken op het ritme van het vasten. Later op de avond breken we het vasten in MAQAM en delen we de maaltijd. En daarbij kan het GVD niet ontbreken: het Groot Vooroordelen Diner!

Programma:

18:15 Inloop Westerkerk

18:30 - 19:30 Podiumgesprek over het thema

19:45 Vertrek MAQAM

20:20 Toelichting bij het breken van het vasten

20:30 Delen van de maaltijd met GVD

Na de maaltijd is er nog muziek van het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Schrijf je in!
+

Bedankt, je aanvraag is verzonden!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Gerelateerd aan dit programma
+
No items found.
Zo bereik je ons →