← Terug naar programma overzicht

RSVP

Koop
hier je
kaartjes

OVERIG

EXPOSITIE

THEATER

MUZIEK

WORKSHOPS

Expo: Icoon

◾ Datum:

1.7.2024

11 april t/m 1 juli

◾ Tijd:

12:00

◾ Locatie:

MAQAM

◾  

gratis

Met trots presenteren Foam en MAQAM de groepstentoonstelling Icoon, in samenwerking met de gemeente Amsterdam. Het werk in de tentoonstelling en gelijknamige publicatie is gemaakt door acht jonge makers en voortgekomen uit een vijfdelige workshopreeks.
No items found.

Beroemdheden, publieke figuren of gewoon je buurvrouw? Wie is jouw icoon? De tentoonstelling ICOON viert alledaagse helden, vastgelegd met een onderzoekend oog en beschreven door een oprechte tong. Laat je inspireren door de verhalen van de helden om ons heen.

Gerenommeerde professionals zoals Dana Lixenberg, Linda van Deursen en Zeinab El Bouni werkten nauw samen met de deelnemers en begeleidden hen bij het maken van autonoom werk. Het resultaat is een collectie inspirerende verhalen en beelden die de diversiteit en kracht van alledaagse iconen weerspiegelen.

De tentoonstelling is grotendeel van buiten te zien, en verder te bezoeken als MAQAM open is tijdens programma's en evenementen. Wil je een afspraak maken om langs te komen. Mail dan info@maqam.amsterdam .

Met werk van Angela Ovaa, Ema Catharina van Bolhuis, Guurtje Wever, Marloe Stroeken, Seqouia Duker, Xaveer May, Yasemin Demirözcan en Zehra Göktaş

Met begeleiding van Dana Lixenberg, Linda van Deursen en Zeinab El Bouni

Met dank aan Gemeente Amsterdam Stadsdeel West, voor het mogelijk maken van de publicatie

Beelden: Gotta catch em all van Xaveer Curtis Jean-Pierre May; Stef van Seqouia Duker; Coco van Yasemin Demirözcan

Schrijf je in!
+

Bedankt, je aanvraag is verzonden!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Gerelateerd aan dit programma
+
Zo bereik je ons →